ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Θα Μας Βρουν Μπροστά τους!





Στο πλαίσιο του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη) πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν πολλές οργανώσεις, αλλά και ανένταχτοι αντιφασίστες/τριες. Η μεγάλη συμμετοχή, η διάρκεια της συνέλευσης και το περιεχόμενο των περισσότερων τοποθετήσεων αποτύπωσαν την αναγκαιότητα για κοινή και πολύμορφη δράση. Όσοι/ες τοποθετήθηκαμε, παρά τις διαφορετικές εστιάσεις στο φαινόμενο του φασισμού, συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι συνελεύσεις με στόχο τη συγκρότηση μαζικού αντιφασιστικού μετώπου που θα απαντάει πολύμορφα, επίμονα και αποφασιστικά στο φασιστικό λόγο και τη φασιστική βία. 

Ακολούθησαν συνελεύσεις/συναντήσεις κατά τη δύσκολη περίοδο Ιούλιος-Αύγουστος, οι οποίες οδήγησαν αφενός στη δημιουργία ομάδων εργασίας που θα εστιάζουν σε διαφορετικές πτυχές του αντιφασιστικού αγώνα και αφετέρου στην προετοιμασία των πρώτων μας δράσεων.

Ήδη λοιπόν από τον Σεπτέμβριο έχουμε προχωρήσει σε παρεμβάσεις με ντουντούκα και μαζικές αφισοκολλήσεις αντιφασιστικής αφίσας (βλ. φώτο), τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και στις Δυτικές Συνοικίες (Αμπελόκηποι, Εύοσμος), στη διοργάνωση ενός μαζικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου/πορείας μαζί με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 7 Σεπτεμβρίου, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, καθώς και σε δύο Ανοιχτές Συνελεύσεις (21 Σεπτεμβρίου-11 Οκτωβρίου) και πάλι με μεγάλη συμμετοχή, στις οποίες συζητήθηκε το φαινόμενο του φασισμού, παρουσιάστηκε η ως τώρα δουλειά των ομάδων εργασίας και προγραμματίστηκαν περαιτέρω δράσεις (μία από τις δράσεις αυτές είναι η δημιουργία αυτού του ιστολογίου που έχει ως στόχο του τη διάδοση των κειμένων και των δράσεων της Συνέλευσής μας και κάθε αντιφασιστικής πρωτοβουλίας/συλλογικότητας, την ανάδειξη του αντιφασιστικού λόγου στο διαδίκτυο και την επαφή με αντιφασίστες/τριες). Η επόμενη συνέλευση θα γίνει στο Πολυτεχνείο(ΑΠΘ) στις 22 Οκτωβρίου, ώρα 19:00. Σας περιμένουμε όλους!


Να μην μείνουμε παγωμένοι και βουβοί μπροστά στον φασιστικό οχετό και τα εγκλήματα της  Χ.Α. Να αναδείξουμε τις διασυνδέσεις του φασισμού με το θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό, την κοινωνία των ανισοτήτων, των ιεραρχήσεων, της ανεργίας, της φτώχειας, του φόβου και του ατομικού βολέματος. Να παλέψουμε, ντόπιοι και μετανάστες μαζί, ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, με συντροφικότητα και αλληλεγγύη. Ο δρόμος είναι μακρύς και ο καθένας μόνος του χαμένος.

Ενάντια στο φασισμό σήμερα, ενάντια στον καπιταλισμό πάντα.

                                       Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου