ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ούτε στον Εύοσμο ούτε πουθενά! Πορεία 6/4


 
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αντιφασιστικής πορείας στον Εύοσμο (6/4) μέλη της συνέλευσής μας κάνουν παρεμβάσεις σε λαϊκές αγορές, σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες και σχολεία της περιοχής μοιράζοντας το παρακάτω κείμενο:

Όποιος ανέχεται το φασισμό, θα τον βρει σύντομα μπροστά του

Εμείς που μοιράζουμε σήμερα αυτό το κείμενο είμαστε εργαζόμενοι και άνεργες, ντόπιοι και μετανάστες που αρνούμαστε τους εκβιασμούς του κράτους, κλείνουμε τα αυτιά μας στην τρομολαγνεία και την παραπληροφόρηση των καθεστωτικών μμε και εναντιωνόμαστε στους τραμπουκισμούς των νεοναζί.
Πιστεύουμε ότι για την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, δεν φταίνε οι μετανάστες ούτε και οι έλληνες εργαζόμενοι. Φταίει το σύστημα, και όσοι το υπηρετούν, που κάνει πλουσιότερους τους πλούσιους και απαιτεί από τους φτωχούς να μοιραστούν τη φτώχεια τους.
Γι αυτό, όταν ακούμε από το ίδιο το κράτος, αλλά και από ένα κομμάτι της κοινωνίας, ότι οι μετανάστες δεν «χωράνε στη χώρα», « μας κλέβουν τις δουλειές» , « μολύνουν και μας απειλούν», οργιζόμαστε γιατί ξέρουμε ότι τέτοιες παραδοχές συνεπάγονται φασιστικές πρακτικές, όπως στρατόπεδα συγκέντρωσης, συλλήψεις, βασανιστήρια αλλά και δολοφονίες μεταναστών από τη ναζιστική συμμορία της χ.α. Είναι προφανές σε αυτή την περίπτωση ότι «το κράτος οπλίζει και οι νεοναζί εκτελούν».
Όταν τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτό τον τόπο και άλλο δεν γνωρίζουν, δεν μπορούν αν Θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και να ζήσουν σε τούτο τον τόπο, τότε είναι προφανές ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι φορέας της χειρότερης αρρώστιας του ανθρώπινου είδους… Του ρατσισμού και του φασισμού.
Όταν ακούμε για αναγκαία μείωση συντάξεων ή για άτομα με ειδικές ανάγκες που θεωρούνται « περιττά βάρη» για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως επίσης και οι άποροι, οι ανασφάλιστοι, οι χρόνια ασθενείς κτλ, περιμένουμε την εξοντωτική μείωση των επιδομάτων ή ακόμα και τη ναζιστικής έμπνευσης θεσμοθέτηση της καταναγκαστικής εργασίας για κάποιους από αυτούς.
Όταν βλέπουμε να επιστρατεύονται απεργοί και να συζητιέται το ενδεχόμενο απαγόρευσης της απεργίας, μπορούμε πια να μιλάμε για φασίζουσα κυβέρνηση που καταφεύγει στο τελευταίο της όπλο, την καταστολή.
Όταν όποιοι/ες τολμούν να αμφισβητούν έμπρακτα το σύστημα προβάλλοντας ένα άλλο μοντέλο αυτοοργάνωσης και συλλογικής διαχείρισης των αναγκών, χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» και διώκονται με τον πιο εκδικητικό τρόπο, τότε γίνεται εμφανές ότι έχει κατασκευαστεί ο εσωτερικός εχθρός , ο οποίος καθ’ υπόδειξη της ναζιστικής οργάνωσης θα πρέπει και να εξοντωθεί.
Όταν στα σχολεία ο ρατσισμός προς κάθε διαφορετικό (μετανάστες, αδύναμους, ομοφυλόφιλους/λες, κτλ) βρίσκει ακόμα έδαφος αφήνοντας χώρο στους υποστηρικτές της χ.α να σηκώσουν κεφάλι, τότε απαιτείται ενεργοποίηση και αντίσταση με κάθε τρόπο απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό. Δεν είναι απλά ανησυχητικός είναι επικίνδυνος.
Είναι προφανές ότι ο φασισμός έχει πολλές εκδοχές και δεν αντιπαλεύεται με μοναχικές διαδρομές. Θεωρούμε ότι ντόπιοι και μετανάστες μαζί, πρέπει να οργανώσουμε και να μαζικοποιήσουμε την αντίσταση μας απέναντι στο φασισμό, ρατσισμό, εθνικισμό, σεξισμό από όπου κι αν προέρχονται. Στον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας σπρώχνουν θα απαντήσουμε με αγώνα, αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Για να μην είναι ο φόβος, η απελπισία και η μοναξιά η μόνη απάντηση στην καταπίεση που ζούμε.


ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
06/04/2013, 12.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ
Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου