ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αλληλεγγύη στον αρνητή στράτευσης Μενέλαο Εξίογλου!


Στις 18/4 άνδρες της ασφάλειας συνέλαβαν το Μενέλαο Εξίογλου, μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, του Στεκιού Μεταναστών, της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης και τόσων άλλων συλλογικοτήτων και κινημάτων της πόλης μας. Μόλις πριν από μερικούς μήνες, στις 18/12/2012, είχε καταδικαστεί σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για το κράτος.

Ο Μενέλαος αρνιέται, μαζί με άλλους αντιρρησίες συνείδησης, να καταταγεί στο στρατό, γι’ αυτό και οι διωκτικοί μηχανισμοί του κράτους δείχνουν την εκδικητικότητα τους σε όλο της το μεγαλείο. Το σκηνικό γνωστό: όποιος αμφισβητεί έμπρακτα και δημόσια τους κρατικούς θεσμούς, όποιος δεν βλέπει το στρατό ως εν δυνάμει υπερασπιστή του έθνους, αλλά ως κατασταλτικό μηχανισμό που προωθεί την υποταγή, τον εθνικισμό και το σεξισμό δεν είναι απλά «ανυπότακτος», είναι επικίνδυνος εχθρός που θα πρέπει να εξοντωθεί. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, που η ατζέντα της κυβέρνησης εναρμονίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα φασιστικά παραγγέλματα, η αμφισβήτηση της στρατιωτικής θητείας μετατρέπεται σε ειδεχθή εγκληματική πράξη.

Είναι όμως σε αυτή τη συγκυρία που γίνεται ακόμα πιο σημαντική πολιτικά η άρνηση στράτευσης του Μενέλαου και των άλλων αντιρρησιών συνείδησης, αφού αρνούνται -με όποιο προσωπικό κόστος- να νομιμοποιήσουν έναν από τους πιο ανθρωποφάγους θεσμούς του κράτους σε μια περίοδο που αυτό φαντάζει παντοδύναμο.

Όσο όμως κι αν αυξάνονται οι διώξεις σε βάρος του, τόσο θα οπλίζεται ο Μενέλαος με δύναμη και αποφασιστικότητα να κάνει ακόμα πιο δημόσιο το λόγο και τις πράξεις του. Όσο “διαρκές” είναι το έγκλημα του, άλλο τόσο διαρκής θα είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση μας στον αγώνα του.

Ένα είναι σίγουρο: όσες δίκες και αν του στήσουν, ο στρατός δεν πρόκειται να τον «κερδίσει» ποτέ. Χάνουν τον καιρό τους. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς…

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών ενάντια στον Μενέλαο Εξίογλου καθώς και τον τερματισμό των διώξεών του ιδίου και των υπόλοιπων αρνητών στράτευσης!

Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (ΑΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου