ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσες ακόμα δολοφονίες θα ανεχτούμε;

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/9/2013 δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι ο  Παύλος Φύσσας από το χέρι των ναζιστών της  χ.α. Πλήρωσε με τη ζωή του την αντιφασιστική του δράση.

"Ήταν θέμα χρόνου" λέγαμε πριν από αρκετό καιρό και αγωνιζόμασταν να μην συμβεί ποτέ. Προηγήθηκαν δολοφονίες μεταναστών, τραμπουκισμοί, δολοφονικές απόπειρες σε αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές, εκφοβισμός ομοφυλόφιλων, διώξεις και φυλακίσεις οροθετικών, στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιχειρήσεις σκούπας κοκ. που έστρωσαν το έδαφος στη δολοφονία του Παύλου. Μόνο «ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Για άλλη μια φορά, «το κράτος όπλισε και οι χρυσαυγίτες τράβηξαν τη σκανδάλη». Η θεωρία των δύο άκρων που παπαγαλίζεται ενορχηστρωμένα τις τελευταίες μέρες από τον πρωθυπουργό μέχρι τα «πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη» και τα ΜΜΕ δεν θα μπορούσε να οδηγήσει κάπου αλλού το χέρι των ναζιστών φονιάδων. 

Καιρός να τους το τσακίσουμε.  

Όσοι ακόμα παρακολουθείτε μουδιασμένοι και αμήχανοι να δολοφονούνται αντιφασίστες και μετανάστες στους δρόμους από χρυσαυγίτες, διευκολύνετε το δολοφονικό τους έργο.

Όσοι παραμένετε θεατές περιμένοντας να κοπάσει το κακό, ξαναφέρνετε στο προσκήνιο τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.

Όσοι κλείνετε τα μάτια στη ναζιστική απειλή θεωρώντας ότι βρίσκεται μακριά, έχετε ήδη ανοίξει τη διπλανή πόρτα  στους φασίστες.

Καιρός να βρεθούμε εμείς στους δρόμους και οι φασίστες στις τρύπες τους.


                                              ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΑΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου