ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

28/2, Κινητοποίηση ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ξάνθη


Φωνές από και ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Τρία χρόνια πριν, το κράτος με το πρόσχημα μιας ανύπαρκτης κατάστασης “εκτάκτου ανάγκης” στοχοποίησε τους μετανάστες και τις μετανάστριες, δημιουργώντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα κατ’ ευφημισμό “κέντρα κράτησης”.
Τρία χρόνια πριν, άνθρωποι “χωρίς χαρτιά” κυνηγήθηκαν στιγματισμένοι ως εγκληματίες, επικίνδυνοι και υπαίτιοι όλων των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας. Φυλακίστηκαν και στερήθηκαν κάθε είδος ελευθερίας. Άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους στην Ευρώπη, καταλήγουν είτε στο βυθό του Αιγαίου είτε από τις νάρκες και τους φράχτες του Έβρου στα σύγχρονα Άουσβιτς και Νταχάου, αν δεν βρεθούν σκλάβοι για μια μπουκιά ψωμί στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.
Τρία χρόνια τώρα, παραμένουν στην ίδια κατάσταση, εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι χωρίς αιτία. Χωρίς ελευθερία, χωρίς θέρμανση, χωρίς επαρκή τροφή, χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη. Ανάμεσα στα αμέτρητα θύματα αυτής της πολιτικής, τρεις αυτοκτονίες και ποιος ξέρει άλλοι πόσοι βουβοί θάνατοι.
Σε αυτή τη βαρβαρότητα, οι μετανάστες και μετανάστριες συνεχίζουν να αγωνίζονται και να εξεγείρονται για το αυτονόητο, για το δικαίωμα στη ζωή. Ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα εναντιωνόμαστε κι εμείς μαζί τους.
Στεκόμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους. Ενώνουμε τις φωνές μας και παλεύουμε όλοι μαζί για το γκρέμισμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Χώροι εμπνευσμένοι από άλλες εποχές, δεν βελτιώνονται, αλλά γκρεμίζονται.


Συγκέντρωση & Πορεία στην Ξάνθη
Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 12.00 μμ, κεντρική πλατεία (Ρολόι)
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: 8.30 πμ άγαλμα Βενιζέλου
Τηλ επικοινωνίας για συμμετοχή: 6970395852



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου