ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Κάλεσμα για τη διοργάνωση αντιφασιστικού διημέρου στη Θεσσαλονίκη στις 12-13 Φλεβάρη

Κάλεσμα για τη διοργάνωση αντιφασιστικού διημέρου στη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της Πρωτοβουλίας των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της χρυσής αυγής



Καθώς η δίκη της χρυσής αυγής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να δώσει τον δικό του αγώνα για να στηρίξει τις προσπάθειες της πρωτοβουλίας των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της χρυσής αυγής μέσα στη δικαστική αίθουσα, ώστε να μπορέσει με τη σειρά της να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αξιώσεις της μάχης αυτής.

Δεν τρέφουμε φυσικά αυταπάτες ότι τα αστικά δικαστήρια μπορούν να σταματήσουν την εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο φασισμός δε νικιέται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στους δρόμους και στους χώρους εργασίας. Κατανοούμε όμως πλήρως πως η δίκη της χρυσής αυγής είναι μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί και γι' αυτό χρειάζεται η πολύμορφη ενίσχυση, οικονομική και πολιτική, αυτής της πτυχής του αντιφασιστικού αγώνα, παράλληλα με την ανάδειξη και τη δημοσιοποίηση όσων συμβαίνουν εκεί. Εξάλλου, το αποτέλεσμα της δίκης δεν είναι κάτι που θα κριθεί μόνο μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε να διοργανώσουμε στις 12 και 13 Φλεβάρη 2016 ένα αντιφασιστικό διήμερο, το οποίο θα περιλαμβάνει την πρώτη μέρα μια εκδήλωση σχετική με τα τεκταινόμενα στη δίκη και τη δεύτερη μια μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής. Καλούμε όλες τις οργανώσεις, τις συλλογικότητες, τα σωματεία εργαζομένων της πόλης, να ενώσουμε τις δυνάμεις για να στείλουμε ένα ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα!


Επόμενη συνέλευση: Τρίτη 8/12, 19:30, στο Στέκι Μεταναστών


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (ΑΣΑ), Αριστερή Συσπείρωση, Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Κίνηση “Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” (ΚΕΕΡΦΑ), Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης (ΚΙΑ), Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου