ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή απειλεί τις μαθητικές καταλήψεις!



Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στους αγώνες, δε συμμετέχει στις απεργίες κι είναι ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις. Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, έβαλε στο στόχαστρο για άλλη μια φορά όσους μαθητές και μαθήτριες συμμετέχουν στις μαθητικές καταλήψεις! Να τι είπε πρόσφατα στη βουλή:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε εκ νέου το φαινόμενο των καταλήψεων. Συνέπεια αυτών δεν είναι μόνο η απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές, αλλά κι οι βανδαλισμοί που σημειώνονται στα σχολικά συγκροτήματα. Δράστες αυτών των ζημιών είναι κυρίως οργανωμένες μειοψηφίες».


«Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα κι αποτελεσματικά και να δοθεί οριστικά ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο».

«Οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να προβαίνουν σε εξακρίβωση των στοιχείων των ατόμων αυτών και να παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνώνται τυχόν ευθύνες των γονέων για παραμέληση εποπτείας και να ασκείται σε βάρος τους ποινική δίωξη»[i] (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας).

Μάλιστα…

Τι μας λέει λοιπόν η Χρυσή Αυγή; Ότι στις καταλήψεις χάνονται διδακτικές ώρες, γίνονται βανδαλισμοί κι ότι οργανώνονται από μειοψηφίες. Ακριβώς τα ίδια που λένε συνέχεια τα παπαγαλάκια μεγάλων καναλιών και μεγαλοδημοσιογράφοι τύπου Πρετεντέρη! Πόσο ‘αντισυστημικό’ είναι αυτό;

Συνεχίζει λέγοντας ότι το να κάνεις κατάληψη είναι «εγκληματική συμπεριφορά» κι ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα κι αποτελεσματικά». Ενώ στη συνέχεια, δίνει και συμβουλές στην κυβέρνηση για το τι πρέπει να κάνει, προτείνοντας η αστυνομία να συλλαμβάνει με αυτόφωρο όποιοι συμμετέχουν στις μαθητικές καταλήψεις- ακόμα και τους γονείς τους!

Δεν τους αρκεί δηλαδή που πολλές φορές πάει ο εισαγγελέας έξω απ’ τα σχολεία…
Δεν τους αρκεί που πάνε αστυνομικοί, πηδάνε τα κάγκελα και χτυπούν μαθητές μέσα στην κατάληψη [ii]…

Θέλουν περισσότερα! Θέλουν αυτόφωρο! Θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τους αγώνες των μαθητών! Τα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής σήμερα μπορεί να κυνηγούν μετανάστες κι αριστερούς, αύριο θα κυνηγούν μαθητές και μαθήτριες που κάνουν καταλήψεις.

Δεν την νοιάζει τη Χρυσή Αυγή αν το σχολείο δεν έχει θέρμανση. Δεν την νοιάζει σε τι κατάσταση βρίσκονται τα σχολεία. Δεν τη νοιάζει που έχει μειωθεί η χρηματοδότηση στην παιδεία. Στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και συζητά μαζί της πώς θα σταματήσουν τις μαθητικές καταλήψεις!

Τέλος, ο Αντώνης Γρέγος αναφέρει ως αρνητικό παράδειγμα τον Δεκέμβρη του ’08 και κλείνει μιλώντας για «Πατρίδα- Θρησκεία- Οικογένεια».

Ας θυμηθούμε ότι τον Δεκέμβρη του ’08, με την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, η νεολαία εξεγέρθηκε, βρισκόταν έναν μήνα στους δρόμους, ‘πολιορκούσε’ με νεράτζια και πέτρες τα αστυνομικά τμήματα, έκανε μαζικές καταλήψεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε τρομοκρατηθεί και χτύπησε πορτοκαλί συναγερμό στο στρατό, για να επέμβει και να σταματήσει τον αγώνα της νεολαίας.

Να τι φοβάται λοιπόν η Χρυσή Αυγή. Μια νέα εξέγερση της νεολαίας.

Ας συνεχίζει να ονειρεύεται ο Γρέγος ότι μπορεί να σταματήσει τους αγώνες της νεολαίας και να επιβάλλει καθεστώτα Χούντας!


Του Φοίβου-Σταύρου Μακρίδη, μέλους της συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου