ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Σάββατο 23/11, Αντιφασιστική διαδήλωση στην Τούμπα

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε:



Η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν το αποτέλεσμα μιας προκλητικής κυβερνητικής ανοχής, υπόθαλψης και χρησιμοποίησης μιας δράκας θρασύδειλων τραμπούκων, που προσκυνάνε τα αφεντικά και χτυπούν ύπουλα τους πιο αδύναμους ή απλά τους ενοχλητικούς για τους χρηματοδότες τους. Που από τη μια κυνηγάνε μετανάστες κι από την άλλη τους πουλούν “προστασία”. Που προσφέρουν “υπηρεσίες” μπράβου στους εφοπλιστές και επιτίθενται στους φτωχούς, ειδικά τους αγωνιστές.

Το αίμα του Παύλου πέταξε τις μάσκες τους κι απέδειξε ότι εχθρός δεν είναι μόνο ο “διαφορετικός”, αλλά όποιος τολμήσει να εναντιωθεί στο φασισμό και το σύστημα που τον εξέθρεψε. Κι αυτός που τον εξέθρεψε και συνεχίζει να τον εκτρέφει είναι το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα κι η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και κοινωνικής ζωής που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά (επιστρατεύσεις απεργών, αντιδραστικοί νόμοι, ΠΝΠ, δίκες αγωνιστών, ποινικοποίηση των αγώνων χτύπημα των ΜΑΤ σε πορείες, επιθέσεις σε στέκια συλλογικοτήτων, «φράχτης» στον Έβρο, κυνήγι μεταναστών, στρατόπεδα συγκέντρωσης…).

Με την θεωρία μάλιστα των δύο άκρων το σύστημα και η κυβέρνηση του επιχειρεί να εξομοιώσει την εγκληματική δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής με τον αγωνιζόμενο λαό και τις προοδευτικές, αριστερές, κομμουνιστικές ιδέες και οργανώσεις. Η προσπάθεια περιορισμού της Χρυσής Αυγής στέλνει το μήνυμα ότι η ίδια η κυβέρνηση και το κράτος θα προωθήσει με ακόμα πιο σιδερένιο χέρι την φασιστικοποίηση ενάντια στους εργατικούς λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες. Έριξε τις μάσκες με τον πιο τραγικό τρόπο και αποκάλυψε πως οι επόμενοι μπορεί να είμαστε εμείς. Γιατί ο τελικός και απόλυτος εχθρός του φασισμού είναι το εργατικό κίνημα και οι αγώνες του.

Η δολοφονία των δύο νεαρών Χρυσαυγιτών από άγνωστους δράστες δεν αλλάζει στο ελάχιστο την αξία των παραπάνω διαπιστώσεων. Η εγκληματική ναζιστική οργάνωση από θύτης δε μπορεί να μετατραπεί σε θύμα!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τι σημαίνει φασισμός. Σε αυτόν τον τόπο, θυμόμαστε καλά πως όσοι ανέλαβαν δήθεν «επαγγελματικά» τον πατριωτισμό ήταν αυτοί που ύψωσαν τις σβάστικες και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, φονεύοντας άντρες και γυναικόπαιδα - συμπατριώτες τους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως ό,τι κερδήθηκε από ελευθερίες και εργατικά δικαιώματα οφείλεται σε όσους ύψωσαν το ανάστημα στους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές. Σε αυτούς που πολέμησαν τους γερμανοτσολιάδες και τους ταγματαλήτες, σ' αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν στα ξερονήσια γιατί πάλεψαν για μια ζωή με ψωμί και ελευθερία για το λαό.

Επειδή πιστεύουμε:

• Ότι ο φασισμός δε πρόκειται να τσακιστεί από τις κυβερνήσεις και το σύστημα που τον εξέθρεψαν.

• Ότι η δικαιοσύνη και οι μηχανισμοί του συστήματος, που “βαφτίζουν” τρομοκράτες τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής και καταστέλλουν με ποικιλία μεθόδων τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, δε πρόκειται να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των ναζί.

• Ότι οι μηχανισμοί του κράτους (η αστυνομία κι η δικαιοσύνη) ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν και να εξαρθρώσουν τον φασισμό.

• Ότι το ναζισμό θρέφουν οι φασίζουσες μνημονιακές πολιτικές που σπέρνουν την απόγνωση σε όλη την κοινωνία.

• Ότι η εξαφάνιση των ναζιστικών θυλάκων από τα σχολεία είναι υπόθεση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων.

• Τέλος ότι το τσάκισμα του ναζισμού είναι καθήκον του ίδιου του εργατικού κινήματος.

Αντιστεκόμαστε στις μνημονιακές πολιτικές πείνας που οδηγούν στην εξαθλίωση -ακόμη και την αυτοκτονία.

Δεν κάνουμε καμία ανακωχή με αυτούς που εξέθρεψαν το φασισμό ως εγκληματική ιδεολογία και πρακτική, που εφαρμόζουν καθημερινά το ρατσισμό, που με τις πολιτικές τους κλείνουν θέσεις εργασίας και ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές.

Κρατάμε το νήμα του αγώνα ως την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών. Στα σχολεία, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς. Μόνο έτσι θα βάλουμε ταφόπλακα στους νοσταλγούς του ναζισμού.

Καλούμε σε συγκέντρωση - διαδήλωση

ενάντια στο ναζισμό και τις μνημονιακές πολιτικές

Σάββατο 23/11

12.00 μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας




ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ




ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ


Καλούν:

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ σύλλογος εκπαιδευτικών Α΄ θμιας εκπαίδευσης "Ο Πλάτων", Σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών, Σύλλογος φοιτητών Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, Αντιφασιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών, Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας, Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, Homophonia, Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό", Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Δημοτική Κίνηση "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη", Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου