ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Λίγα λόγια... για τα πολλά πρόσωπα του φασισμού

Λίγα λόγια ...
...για τα πολλά πρόσωπα του φασισμού



Υπάρχει ο φασισμός που δεν προσπαθεί να κρυφτεί. Εκφράζεται από πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, όπως η χ.α. Μια μαφιόζικη ναζιστική οργάνωση που δολοφονεί μετανάστες και αντιφασίστες. Που προσπαθεί να μας πείσει ότι πολεμάει το σύστημα αλλά είναι πάντα στο πλευρό των δυνατών (εφοπλιστών, τραπεζιτών, αφεντικών). Που δεν ανέχεται ομοφυλόφιλους, ρομά, ανθρώπους με αναπηρίες. Που λατρεύει το θάνατο και μισεί τη ζωή.

Υπάρχει και ο φασισμός που εκφράζεται από το κράτος. Μια ακροδεξιά κυβέρνηση ρημάζει τη ζωή και τα όνειρά μας και προσπαθεί βίαια να χτυπήσει κάθε αντίσταση στα εγκλήματά της. Στέλνει στη φυλακή ακόμα και μαθητές που καταλαμβάνουν τα σχολεία τους. Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι μετανάστες, οι αναρχικοί, οι αριστεροί, οι απεργοί, οι οροθετικές, οι συνδικαλιστές είναι εχθροί μας. Και υπόσχεται να μας «προστατεύσει» από αυτούς. Φυλακίζει χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως μετανάστες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βάζει το φασιστικό λόγο σιγά σιγά στη ζωή μας και εξισώνει τους φασίστες με τα κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται.

Υπάρχουν όμως και πολλοί καθημερινοί μικροφασισμοί. Ένα κομμάτι της κοινωνίας, ενώ εδώ και 25 χρόνια εκμεταλλεύεται τη φτηνή εργασία των μεταναστών, δεν τους θέλει μέσα στα πόδια της. Κοιτάει «να τη βολέψει» υιοθετώντας το δόγμα «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Πιστεύει ότι είμαστε ανώτερος λαός από τους άλλους, που πρέπει να μας υπηρετούν ή «από τη ζήλια τους θέλουν το κακό μας». Πουλάει τσαμπουκά στους «αδύναμους», με βάση το φύλο, το έθνος και την κοινωνική θέση, αλλά σκύβει πάντα το κεφάλι στους δυνατούς. Έτσι φτάνει ακόμα και να ψηφίζει μια ναζιστική οργάνωση για να του φέρει πίσω τα «περασμένα μεγαλεία».

Όλα τα πρόσωπα του φασισμού είναι αποκρουστικά

Είναι υπόθεση όλων μας να κλείσουμε το μαγαζί εκείνων που πουλάνε νεοναζισμό και θέλουν να ξαναζήσουμε τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Είναι όμως ανάγκη να σταθούμε απέναντι και στον κρατικό φασισμό και να θυμόμαστε ότι εχθροί μας είναι μόνο όσοι σχεδιάζουν για μας ένα εφιαλτικό μέλλον εξαθλίωσης και καταπίεσης. Και είναι τώρα όσο ποτέ ανάγκη να χτίσουμε έναν άλλο τρόπο ζωής, δημιουργώντας χώρους στους οποίους οργανώνουμε συλλογικά τη ζωή μας και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, όπου θα χωράμε όλες και όλοι. 

Ανοιχτή Αντιφασιστική Συνέλευση (ΑΣΑ)
Πέμπτη  14 Νοεμβρίου , 19,30μμ Πολυτεχνείο ΑΠΘ


Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (Α.Σ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου