ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Ένα ασύλληπτο περιστατικό έλαβε χώρα στο 2ο Γενικό λύκειο Κερατσινίου, η αστυνομία τον Φεβρουάριο του 2014 ζήτησε να οδηγηθούν στην ασφάλεια μαθητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις του προηγούμενου Οκτώβρη. Και ενώ το μεγαλύτερο μέρος του σχολείου συμμετείχε στις καταλήψεις  οδηγήθηκαν στην ασφάλεια 6 μαθητές τα ονόματα των οποίων δόθηκαν προφανώς με την συνεργασία των καθηγητών και της διεύθυνσης. Εκεί οι αστυνομικοί εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και τον φόβο των παιδιών, τα περισσότερα οποία βρίσκονταν εκεί χωρίς καν την παρουσία ενήλικου κηδεμόνα, τους βοήθησαν να πάρουν μια γεύση από την τρομοκρατία που αρέσκεται να σκορπά το αστυνομοκρατούμενο κράτος σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.
Οι αστυνομικοί έκαναν στους μαθητές πάμπολλες αδιάκριτες ερωτήσεις για την προσωπική τους ζωή και για την οικογενειακή τους κατάσταση, προσπαθώντας ίσως αυτοί οι δαιμόνιοι επιθεωρητές να φτιάξουν έτσι το προφίλ των εγκληματιών που είχαν μπροστά τους…  Το να λάβουν υπόψη τους την ευαισθησία με την οποία πρέπει να προσεγγίζονται αυτά τα θέματα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με παιδιά, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι μαθητές έπειτα δέχτηκαν  την ανεκδιήγητη ερώτηση του ‘τι ψηφίζουν οι γονείς τους’ και τους ζητήθηκε να καταδώσουν με την σειρά τους συμμαθητές τους ή καθηγητές τους που τους υποκίνησαν στις καταλήψεις, δίνοντας μέχρι και τηλέφωνα! Τα όργανα ‘της τάξης’ αποτελείωσαν το σκηνικό της τρομοκρατίας, που ήθελαν να σπείρουν, απειλώντας τους μαθητές με τον αποκλεισμό τους από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Η ΓΑΔΑ κάνει έκκληση να μεθοδευτούν οι επαφές της αστυνομίας με τους διευθυντές  των σχολείων. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι γνωστός, όπως και ο τρόπος της να χειρίζεται τους ανθρώπους που έχει μπροστά της, βία τρομοκρατία και επίδειξη δύναμης, ακόμα και όταν έχει να κάνει με παιδιά. Η σχολική κοινότητα όμως είναι υποχρεωμένη να λύνει τα προβλήματα της με κατανόηση, ευαισθησία και διάλογο, δεν δικαιολογείται οι καθηγητές να συνεργάζονται με ένα κράτος φόβου και παράνοιας και να δίνουν τους μαθητές τους στην αστυνομία. Οι μαθητές στις καταλήψεις του Οκτώβρη ζητούσαν, θέρμανση για να μην κάνουν μάθημα μέσα στην παγωνιά, καλύτερες λειτουργικές συνθήκες  και να μην απολυθούν οι καθηγητές τους.
Τον μήνα Απρίλιο δικάζονται και δεκάδες άλλοι μαθητές, (13 μαθητές από το ΕΠΑΛ Λουτρακίου και 8 μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας Βόλου), για τις καταλήψεις του 2011 και 2012.
Εμείς σαν συνέλευση, όπως και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αντιστέκεται και αγωνίζεται για την δικαιοσύνη και την ελευθερία, είμαστε στο πλευρό των μαθητών που απειλούνται επειδή μάχονται ενάντια στην υποβάθμιση του σχολείου τους.Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης (ΑΣΑ)
http://antifathess.blogspot.gr/                                                                                                 antifasalthess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου