ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης ενάντια στην έκδοση των αγωνιστών Καδίρ Καγιά & Χουσεϊν Φευζί Τεκίν στη Τουρκία


ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μακρά ιστορία έχουν οι κοινωνικοί αγώνες στην Τουρκία. Οι λαοί της Τουρκίας  αγωνίστηκαν με στρατιωτικό καθεστώς ή «δημοκρατία» για δικαιώματα κι ελευθερίες με κόστος χιλιάδες φυλακισμένους και θύματα των απεργιών πείνας. Πολλοί αγωνιστές κυνηγημένοι ή και απειλούμενοι,  βγήκαν από την τουρκική επικράτεια και κατέφυγαν σε άλλες χώρες ως πολιτικοί πρόσφυγες. Πολλοί ήρθαν και στην Ελλάδα όπου κάποιοι από αυτούς έλαβαν πολιτικό άσυλο, ενώ  άλλοι παραμένουν χρόνια τώρα στη χώρα ζώντας υπό το καθεστώς των «αιτούντων ασύλου».
Στις μέρες του μνημονίου όπου κάθε δικαίωμα των εργαζομένων καταργείται και οι μηχανισμοί καταστολής αναβαθμίζονται, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στην εκμετάλλευση, τον φασισμό και την τρομοκρατία, είναι καθήκον όλων μας .
Απ' τις αρχές του 2013, έχει ξεκινήσει μια συστηματική επίθεση από το ελληνικό κράτος ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία που ζουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα έχουμε: εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια, στέκια, χώρους εργασίας και πολιτικά γραφεία, παρακολουθήσεις αγωνιστών, συλλήψεις και  δικαστικές διώξεις, ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια στα ελληνικά κρατητήρια και στις φυλακές (όπως πρόσφατα καταγγέλθηκε από τους ίδιους τους Τούρκους αγωνιστές στις φυλακές Ναυπλίου και Λάρισας όπου κρατούνται).
Μάλιστα, ήδη έχουν παραπεμφθεί πολιτικοί πρόσφυγες κι αγωνιστές  απ' την Τουρκία στα ελληνικά δικαστήρια,  με στόχο την έκδοσή τους στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας, γεγονός που αν υλοποιηθεί, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των αγωνιστών ενώ υπονομεύεται ο θεσμός του πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα. Την Πέμπτη 10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, εκδικάζονται δύο αιτήματα έκδοσης της Τουρκίας για τον Kadir Kaya και τον Χουσεΐν Φευζί Τεκίν.

           Ο Kadir Kaya ζει στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια και έχει κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο που δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%, καθώς ήταν απεργός πείνας στις φυλακές της Τουρκίας και αποφυλακίστηκε με απόφαση της επιτροπής ιατροδικαστών, καθώς κινδύνεψε η ζωή του. Από τότε, βρίσκεται υπό συνεχή ιατροφαρμακευτική αγωγή.
Ο Χουσεΐν Φευζί Τεκίν ζει στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια και έχει κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο. Το 1996 συμμετείχε και αυτός στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου, στην Τουρκία, που του προκάλεσε το σύνδρομο Βέρνικε Κόρσακοφ. Αποφυλακίστηκε με απόφαση της επιτροπής ιατροδικαστών επίσης. 
           Καταδικάζουμε την τακτική συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας που μεθοδεύουν  τη δίωξη και έκδοση των πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών και υπονομεύουν  την  έννοια του πρόσφυγα  και τον θεσμό του πολιτικού ασύλου.
Καταγγέλλουμε αυτή τη μεθόδευση που οδηγεί στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών στα σύγχρονα κολαστήρια -κρατητήρια και τις φυλακές σε Τουρκία και Ελλάδα (λευκά κελιά και φυλακές τύπου στην Τουρκία, δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στην Ελλάδα).
Δεν θα επιτρέψουμε στο ελληνικό κράτος να  θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών από την Τουρκία με  απόφαση έκδοσής τους από τα ελληνικά δικαστήρια στο βάρβαρο καθεστώς της Τουρκίας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 10/04 στις 12:00

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΚΟΖΑΡ (ΤΣΕΝΤΙΝ)

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες και αγωνιστές από την Τουρκία

e-mail:  protalpptk@espiv.net                                                                allileggui.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου