ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΛΕΙ Ο ACT

Η ΑΣΑ στηρίζει το διήμερο για τον αντισεξισμό που οργανώνει ο Αντιφασιστικός Πυρήνας Θεσ/νικης
Ακολουθεί κείμενο της ΑΣΑ που θα μοιραστεί στην μικροφωνική :

Θέμα: ρατσισμός και ομοφοβία

ένα από τα πολλά αποκρουστικά πρόσωπα του ρατσισμού είναι και η ομοφοβία, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αρνητικές διακρίσεις κι η ρατσιστική συμπεριφορά ως προς τους γκέι και τις λεσβίες, και μία επίσης πολύ σοβαρή μορφή ρατσισμού είναι κι η τρανσφοβία, ρατσισμός προς τις/τους τρανς ανθρώπους.
Δεν έχει να κάνει με το 'φοβάμαι' τους lgbtq, έχει να κάνει με το ότι ο υποτιθέμενος ομαλός ετεροφυλόφιλος καθωσπρέπει ή 'καθωσπρέπει' δεν ανέχεται lgbt ανθρώπους δίπλα του, τους αποκλείει από τη δημόσια σφαίρα της ζωής κι από τους δημόσιους χώρους κι αν μπορούσε να το κάνει ακόμη και  να τους αποκλείσει από όλα τα δικαιώματα που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους.
Αυτή η 'απέχθεια' των υποτιθέμενων ομαλών ενάντια στους... “ανώμαλους”, εκφράζεται πιο συγκεκριμένα ως εξής: “κάνε ότι γουστάρεις στο κρεβάτι σου” “μην βγαίνετε έξω και φιλιέστε και προκαλείτε” “ποιος είναι ο... άντρας και ποια η ... γυναίκα στη σχέση σας;” “μολύνετε εμάς και τα παιδιά μας” “εσύ τώρα είσαι αγόρι ή κορίτσι;” “δεν σας νοικιάζουμε το διαμέρισμα γιατί θα το χρησιμοποιήσετε για να εκδίδεστε” και πάμπολλα άλλα παρόμοια παραδείγματα
αυτά λίγο πολύ ίσχυαν πριν την μνημονιακή κρίση αλλά ισχύουν ακόμη καθώς στο βαθύ πυρήνα της η ελληνική κοινωνία πάντα ήταν ρατσιστική, ομοφοβική, σεξιστική, μισογυνική, γενικώς απεχθανόταν οτιδήποτε ξέφευγε από τα στενά πλαίσια της 'παράδοσης', των... “ιερών και οσίων του έθνους” όπως πάντα τα καθόριζε το πιο συντηρητικό κομμάτι της.
Με τη βοήθεια της κρίσης ο παραδοσιακός ελληνικός φυλετικός, πολιτισμικός, θρησκευτικός και κοινωνικός ρατσισμός αποενοχοποιήθηκε πλήρως και απέκτησε και μια δυναμική δρόμου με επιθέσεις σε μετανάστες και γκέι, που στην περίπτωση των μεταναστών κατέληξαν και σε δολοφονίες.
Ο ρατσισμός σε βάρος των lgbtq δεν είναι απλά στενά συνδεδεμένος με την πατριαρχία, τον σεξισμό, τον μισογυνισμό, τον ρατσισμό προς τους μετανάστες, τους αλλόθρησκους, τις πόρνες,  τους/τις οροθετικούς/οροθετικές, τα ΑΜΕΑ, τους εξαρτημένους από αλκοόλ και ουσίες, είναι συστατικό τους μέρος καθώς οι lgbtq και με την ύπαρξη μας μόνο 'προκαλούμε' γιατί αυτή ακριβώς η ίδια η ύπαρξη μας ιδίως όταν την εκφράζουμε ανοιχτά με δυναμισμό κι ανατρεπτική ορμή είναι άκρως ενοχλητική για τους παραδόπιστους ρατσιστές όχι μόνο στην ντόπια κοινωνία αλλά παντού.
Ένας ύπουλος ρατσισμός που εκφράζεται με δήθεν αθώα ανέκδοτα, με
καρικατούρες γκέι ανθρώπων σε διαφημίσεις, ταινίες, σειρές, με μια ψευτοαποδοχή όσο είμαστε χαριτωμένες μορφές που προκαλούμε το γέλιο και την ψευτοσυμπόνοια των μικροαστών που μετατρεπόμαστε αυτομάτως σε κάτι πολύ επικίνδυνο όταν συσπειρωνόμαστε και διεκδικούμε τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας.
Ένας ύπουλος ρατσισμός που εξισώνει την 'πουστιά' με την ατιμία, το ψέμα, την εξαπάτηση, την πλεονεξία, την προδοσία κι άπειρες άλλες συκοφαντικές δυσφημήσεις μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας.
Ένας ύπουλος ρατσισμός που είναι και εξοργιστικά υποκριτικός καθώς την ρετσινιά του 'πούστη' πολλοί μίσησαν, τον ομοφυλοφιλικό όμως έρωτα πολλοί από τους επικριτές του που καταφέρονται με ρατσιστικές μεθόδους εναντίον των lgbtq αποζητούν στα κρυφά.

Αντιφασιστική  Συνέλευση Αλληλεγγύης (ΑΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου