ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Δεν θα περάσουν οι απειλές!


Στις 8 Δεκέμβρη, φασίστες σχημάτισαν  μια σβάστικα στα τζάμια της ταβέρνας "Κερβάν", έγραψαν «ερχόμαστε» και προκάλεσαν φθορές στη φωτεινή πινακίδα του μαγαζιού. Η ταβέρνα "Κερβάν" (=Ταξίδι) του Τσετίν Χασάν, Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα που ζει χρόνια στην Ελλάδα και συμμετέχει σ’ όλους τους κοινωνικούς αγώνες, βρίσκεται στην περιοχή Ευζώνων-Φαλήρου (Περδίκκα 11).
Οι θρασύδειλοι φασίστες φοβήθηκαν φαίνεται από τα πρώτα βήματα της Αντιφασιστικής Επιτροπής Κατοίκων της γειτονιάς. Θορυβήθηκαν από το γεγονός ότι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία τόλμησαν να φιλοξενήσουν στο χώρο τους αντιφασιστικές συνελεύσεις.
Ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε Τούρκους και Κούρδους Πολιτικούς Κρατούμενους μίλησε πρόσφατα σε εκδήλωση στο Στέκι Μεταναστών για την αναγκαιότητα αντιφασιστικού αγώνα στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
Απεχθάνονται προφανώς τους μακροχρόνιους αγώνες αυτών των ανθρώπων ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα  ανεξαρτήτως συνόρων.
Και βέβαια βρήκαν επιτέλους ευκαιρία να βγάλουν το μίσος τους απέναντι σε αυτούς που έτσι κι αλλιώς τους θεωρούν εχθρούς από τα γεννοφάσκια τους.

Εμείς λοιπόν,
 που δεν οραματιζόμαστε καμιά «Μεγάλη Ελλάδα», όπως ακούστηκε αυτές τις μέρες στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή από τους βουλευτές της χ.α.,
που ονειρευόμαστε πολυπολιτισμικές πόλεις και χώρες, όπως ήταν η Θεσσαλονίκη  κάποτε και το Σεράγεβο μέχρι πρόσφατα,
που με τους ανθρώπους μας ενώνουν οι κοινοί αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη και όχι τα σύνορα και τα έθνη,
θα αγωνιστούμε ενάντια στους τραμπουκισμούς των φασιστών, το θεσμικό ρατσισμό και τον εκφασισμό της κοινωνίας με το λόγο και τη δράση μας,
θα υπερασπιστούμε τους χώρους, τους αγώνες και τους ανθρώπους μας μαζικά και αποφασιστικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους η επόμενη Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στην ταβέρνα Κερβάν, την Πέμπτη 13/12 στις 19.30 και όχι στο Πολυτεχνείο.

Θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Δεν θα σας φοβηθούμε. 

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σύντροφοι.
    Δε φοβόμαστε το φασισμό, τον πολεμάμε παντού και πάντα. Με λόγια και με έργα.
    Πάμε γερά. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή