ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Επίθεση της αστυνομίας σε αντιφασίστα και σύλληψή του – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης καταγγέλλει εκδικητική επίθεση και σύλληψη αντιφασίστα από την αστυνομία.

Την Κυριακή 15 Ιούνη οι φασίστες τής χρυσής αβγής είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στο πάρκο Δυρραχίου. Στη συγκέντρωση αυτή απαντήσαμε με μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό τού ΟΣΕ, καταφέρνοντας να εμποδίσουμε τους φασίστες να κάνουν πορεία προς το κέντρο τής πόλης και να χύσουν ανενόχλητοι το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Αντ' αυτού, κάναμε εμείς πορεία στο κέντρο.

Μετά το τέλος τής αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας και εκατοντάδες μέτρα μακριά από το χώρο στον οποίο αυτές έγιναν, μια διμοιρία των ΜΑΤ σταμάτησε δυο συντρόφους αντιφασίστες για εξακρίβωση στοιχείων. Όταν ένας από τους δύο δήλωσε πως δεν έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τραμπουκίζουν και να απειλούν τους συντρόφους, φωνάζοντας «ότι τους έχουν σταμπάρει για την συμμετοχή τους και σε άλλες πορείες και τώρα θα το πληρώσουν». Στη συνέχεια περικύκλωσαν τον ένα από τους δυο και άρχισαν να τον χτυπούν. Για να δικαιολογήσουν τον ξυλοδαρμό, τους συνέλαβαν με τις κατηγορίες  της εξύβρισης και της απείθειας (γνωστή τακτική των ΜΑΤ). Ο ένας αφέθηκε ελεύθερος αργά το ίδιο βράδυ με την παρέμβαση αλληλέγγυων, ενώ για τον άλλο ορίστηκε δίκη για την Τετάρτη 18 Ιούνη. Ο σύντροφος παρέμεινε μια μέρα στο κρατητήριο χωρίς να τον μεταφέρουν  στον νοσοκομείο και την επόμενη μέρα αφού αφέθηκε ελεύθερος πήγε μόνος του  στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Η προγραμματισμένη δίκη αναβλήθηκε για τις 5 Δεκέμβρη 2014.

Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό τής γενικότερης αυταρχικής θωράκισης τού κράτους, που γίνεται εντονότερη την περίοδο τής κρίσης και στα πλαίσια της οποίας βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί και ο φασισμός. Ο σύντροφος ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη επειδή είναι αντιφασίστας (δεν είναι άλλωστε μυστικό το ότι η αστυνομία ψηφίζει σε μεγάλο ποσοστό τούς ναζί) και γιατί αντιστέκεται έμπρακτα στη βαρβαρότητα που ο σαπισμένος καπιταλισμός τής κρίσης προσπαθεί να μας επιβάλει.

Εκφράζουμε την ολόψυχη αλληλεγγύη μας στο συλληφθέντα σύντροφο και απαιτούμε την αθώωσή του. Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση τής αντιφασιστικής δράσης. Ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννά, ο καπιταλισμός, πρέπει να σταλούν στο σκουπιδοτενεκέ τής Ιστορίας. Και θα σταλούν.

Οι προκλήσεις τους δε μας τρομάζουν, μας κάνουν πιο αποφασισμένους!


Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου