ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: ΤΡΙΤΗ 8/12/2015, 19:30, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ/ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΡΜΟΥ 23)

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστικό κάλεσμα προς τους μαθητές


[Το παρακάτω κείμενο της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης προορίζεται για μοιράσματα στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Θεσσαλονίκης. Διακινείστε ελεύθερα!]

Να μην τους αφήσουμε χώρο ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά!


Τον τελευταίο καιρό θα ακούς συνέχεια για την Χρυσή Αυγή και τα «κατορθώματα» της. Ίσως και να έχεις ακούσει στο σχολείο σου τους υποστηρικτές της να μιλάνε για τους «κακούς μετανάστες» που δήθεν παίρνουν τη δουλειά των γονιών σου και κλείνουν τα μαγαζιά με τη φτηνή πραμάτεια τους στις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Εννοείται βέβαια ότι για τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία και σχολικά κτίρια δεν θα σου πουν τίποτα. Δύσκολο βλέπεις να αποδείξουν πως και γι' αυτό φταίνε οι μετανάστες και οι μετανάστριες. Το ίδιο δύσκολο είναι  επίσης, να μας πείσουν πως είναι ενάντια στο σύστημα και τους εκφραστές του. Η δουλικότητα στα αφεντικά κάθε λογής, η απουσία λόγου και πράξης εναντίον των πλουσίων, αποδεικνύει περίτρανα την στήριξη τους στο σύστημα που γεννάει τη φτώχεια και σκορπά το θάνατο.

Ίσως να τους έχεις δει να τσαμπουκαλεύονται σε αλλοδαπούς/ές μαθητές/τριες ή να περηφανεύονται για το «καθαρό αίμα» τους. Να υπόσχονται πως όλα θα λυθούν με  ξύλο και τσαμπουκά στους μετανάστες, λες και την μαυρίλα ή την πλήξη που ζεις καθημερινά μέσα και έξω απ' το σχολείο την κουβάλησαν οι « ξένοι».

Ίσως να βρέθηκες μπροστά σε επιδείξεις σωματικής δύναμης άφοβων και τολμηρών χρυσαυγιτών που υπόσχονται να βάλουν τάξη - μια τάξη που  στο σχολείο θα σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο αυταρχισμό και πειθαρχία- να μας βγάλουν απ' την κρίση και να μας γυρίσουν στο σωστό δρόμο γιατί ξεστρατίσαμε. Κι όμως, παρά τα πολυδιαφημισμένα μπράτσα και τις πολεμικές τους τέχνες, χτυπούν μόνο τις νύχτες «αδύναμους» και ξεμοναχιασμένους ανθρώπους, ίδιοι με αγέλες λύκων. Τι τα θέλουν λοιπόν τα μπράτσα; Ποιον φοβούνται;



Ήρθε όμως ο καιρός της δράσης...

Εμείς που συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης, φοιτητές/τριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργες/οι, ντόπιοι και μετανάστες, αποφασίσαμε να οργανωθούμε έμπρακτα απέναντι σ' αυτή την φασιστική συμμορία με συνελεύσεις και δράσεις που θα εμποδίσουν την βρώμικη, απάνθρωπη, και σάπια προπαγάνδα τους.

Περιμένουμε το δικό σας αντιφασιστικό λόγο και πράξη για να συναντηθούμε στο δρόμο και να συνεχίσουμε μαζί. Μας είναι απαραίτητος. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που ζούμε πρέπει να μας ενώσουν. Για να μην είναι ο ρατσισμός, ο φόβος και η μοναξιά η μόνη απάντηση στην καταπίεση που ζούμε.


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

http://antifathess.blogspot.gr 

3 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο αντιφασισμός θα μας σώσει;

    Αφήστε τα ιδελολογικά ψευτοδήλλήματα και προτρέψτε τα νέα παιδιά να διαβάσουν ιστορία.

    Πως έδρασαν οι Έλληνες κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;

    Πως επέδρασε ο κομμουνισμός στους Έλληνες; κλπ

    Για να μην ξαναεπαναληφθούν παρόμοια λάθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μαζικός αντιφασισμός προσπαθεί να μας σώσει από τον φασισμό.

      Σε ποια ψευτοδιλήμματα αναφέρεσαι;

      Νέα παιδιά, διαβάστε ιστορία.

      Σε ποιους Έλληνες αναφέρεσαι; Σ' αυτούς που έκαναν αντάρτικο στα βουνά εναντίον των φασιστών ή στους ταγματασφαλίτες και τους μαυραγορίτες;

      Ο κομμουνισμός τι σχέση έχει εδώ;

      Ένα μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί είναι σίγουρα ότι δεν εξολοθρεύτηκαν όλοι οι συνεργάτης των Ναζί μετά τον πόλεμο.

      Διαγραφή
  2. Η παράνομη λαθρομετανάστευση πάντοτε ήταν πρόβλημα. Ρωτήστε τους Ινδιάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή